21 mars 2011

.

11 åriga Neef är en bortbyting, ett människobarn slutet av älvor och ersatt med en av deras egna. Hon bor i Central Park i New York Mittemellan. Det är en magisk dimension av New York där älvor, demoner och övernaturliga väsen huserar.

Neef har alltid beskyddats av sin gudmor Astris(en förtjusande vit råtta)
ända tills hon i sin jakt på äventyr råkar bryta mot älvlagen. Hon slängs ut ur parken och fråntas allt beskydd mot de onda krafter som härjar om nätterna. För att få återvända hem måste hon genomföra ett farligt uppdrag och hämta hem tre omöjliga ting till Gröna damen som styr parken.

Neef är en infödd New York-bo, gatusmart och skärpt, och hon drar sig inte för att satsa högt. Men New York Mittemellan är en labyrint av magiska regler och underliga väsen och tiden är kort...

Det går som på räls att läsa nu, man slukar bok efter bok som andra byter underkläder haha. Nu har jag läst klart Neef och bortbytingen, en bok som var ganska trög i början och den gjorde så man blev rastlös. Man villa inte/orkade inte/hade inte tålamod till att läsa den, men vart efter vart den bättre och bättre. Den vart egentligen riktigt spännande och rolig att läsa när Neefs äventyr för att få de tre skatterna till Gröna damen, började. Verkligen en läsvärd bok om man är inne på det ''övernaturliga spåret''. Harry Potter, Narnia, Spiderwick.

Inga kommentarer: