17 augusti 2011

Stulen lycka/Random hearts

Snön faller över Washington. Ute på flygplatsen är det närmast oväder när Southair 737 lyfter från marken. Destinationen är Miami, ombord på planet finns Lily och Orson. Äntligen-fyra hela dagar tillsammans! Det känns som en evighet efter alltför lång tid av smusslande, lögner och stulna ögonblick. 

De var båda gifta då de möttes. Lyckligt gifta, men på varsitt håll-vem hade kunnat ana att passionen skulle drabba med en sådan kraft. Snart, efter kärlekssemestern, ska de ta det stora steget och bryta upp. Nu finns ingen återvändo längre. 
 Hemma väntar Edward och Vivien, ingen av dom anar att deras trygga tillvaro snart ska slås i spillror.   Så ändras plötsligt, genom ödets nyck, förutsättningarna. På några sekunder förändras fyra människors liv-dramatiskt och oåterkalleligt.

Nu efter att jag läst den här boken, ska mamma också läsa den och sen ska vi se filmen som kom ut för hela 12 år sen. På boken finns det några bilder från filmen,och båda mamma och jag tycker vi känner igen det. Så vi kanske har sett filmen förut. De första kapitlet i boken låter också sjukt bekant, så antagligen har jag sett filmen. För flera miljoner år sen. Typ. Eller något sånt.

Inga kommentarer: