14 augusti 2011

Inget halsprov idag inte

Eftersom Åland har så HOST bra HOST sjukvård så är såklart inte hälsocentralen öppen på helgerna. Låter fin fint va? Man ska inte vara sjuk här liksom. Så istället får man ringa till jouren och om man ringer dit en söndag och säger att man vill komma och ta ett halsprov, så får man inte det.

Okej, inte riktigt så gick de till. Jag fick ju dom här pripplorna i halsen igår så de tar helst inte prov fören efter 2-3 dagar på grund av...vad dom nu sa. Men för mig är det egentligen inte bråttom eftersom jag, otroligt nog, inte har ont i halsen ännu. Men det ska jag nog bara vara glad för.

Anledningen till att jag verkligen vill veta om det är streptokocker eller vanlig halsfluss jag har, är för att vi ska fara till mormor och morfar imorgon och mormor var och opererade ryggen i tisdags och av någon konstig anledningen har jag fått för mig att hon har mycket svagare immunförsvar nu. Så jag vill inte få henne sjuk. Och om det är streptokocker jag har så smittar jag extremt mycket så ja...hoppas på halsfluss för streptokocker är förjävligt och jag kan inte svälja tabletter så får sitta här med så mycket ont i halsen så jag inte kan prata, tills streptokocken försvinner av sig självt. Och det är inte kul kan jag säga. Jag var med om det för två år sen och efter att ha försökt få i mig medicin men kräkts upp den igen, och gått i två veckor med halsont och talsvårigheter så kan jag säga att jag gärna inte har det igen.

För det var som sagt förjävligt.

Inga kommentarer: