10 augusti 2011

Förkyldträsket

 Har gått och blivit förkyld. Trevligt, ellerhur? Not so much. Hade ont i huvudet igår redan när jag gick och lade mig. Och den där förbannade huvudvärken var kvar när jag vaknade. Lite senare försvann den och ersattes av dovt molande moln i huvudet, ont bakom ögonen, konstig hals och ytterst lite snorig näsa.
 Trotsade allt och gick iväg och jobbade lite efter middagen. Bäst att göra det nu när förkylningen inte brutit ut ordentligt och inte sen när jag ligger utslagen på soffan med feber och okapabel till att göra något, tänkte jag.

Mätte just febern igen och den visar fortfarande 36.4. Det har den gjort hela dagen, förutom när jag kom hem från jobb. Då visade den 36.3. Nå, nu när jag vart och jobbat ikväll och inte behöver tänka mera på det den här veckan, så kan febern och alla symptom gärna få komma. Är den som hellre låter förkylningen bryta ut och försvinna av sig själv, istället för att mota Olle i grinden och försöka hindra förkylningen innan den knappt brutit ut. Eller ännu värre, äta massa konstiga mediciner för att den ska försvinna. Treo och panadol kan jag sträcka mig till. Men naturmediciner är bäst. Typ massa c-vitaminrika frukter, blåbär, fisk- eller kycklingsoppa osv osv. 

Inga kommentarer: