16 augusti 2011

Distansstudier

Jag har varit en ''distis elev'' på Axxell sen 2 år tillbaka. Och jag har verkligen verkligen gillat det. Axxell har varit bra och det har varit smidigt at plugga där. Första omgången jag pluggade där läste jag kurserna Islam och Judendomen. Den andra omgången jag tänkte börja(förra hösten)så planerade jag att läsa kurserna Buddhismen, Hinduismen och Working english. Jag beställde dom och allt, men dom kom aldrig. Jag mejlade flera gånger men fick inte svar. Och när dom äntligen svarade, efter typ 10 mail, så fick jag då reda på att dom har problem med distansstudieavdelningen och att den i princip inte finns längre. Typiskt.

Jag har gillat Axxell så grymt mycket, inte bara för att det var så smidigt och beställa kurser och kontakta lärarna, för att man varken behövde ha videosamtal med lärarna, eller fara dit och hälsa på och så. Inom en del distis skolor så måste man det. Men med Axxell var det skönt att inte behöva göra det.

Idag har jag suttit och letat runt på internet efter andra bra skolor som erbjuder bra och smidiga distis utbildningar. Hittade till slut en som verkade bra, och man kunde beställa information där om de kurserna man var intresserade av. Så gjorde det till en kurs som verkade kul.
 Men om jag förstod rätt så hade de något sorts system som gör att man varje fredag en viss tid ska svara på frågor över internet. Då är liksom alla som läser samma kurs med där på den där sidan och svarar på frågor, och det blir som om man sitter på en riktigt lektion. Utan att se hur klasskompisarna eller lärarna ser ut. Det är helt ok för mig, och det skulle säkert funka bra. Om det inte var för det att jag har så oregelbundna jobbtider så mitt i allt kanske jag ska jobba en fredag, och kan inte vara med på dom där obligatoriska ''lektionerna''.

Så det är ju en liten nackdel att dom har så på den där skolan. Om dom nu har det. Får se vad dom skriver tillbaka sen, om dom skriver tillbaka. Hoppas på att det blir snart isåfall, för jag vill va distis elev nu i höst!

Inga kommentarer: