05 oktober 2011

Dårhus/Bedlam

När de stängde det gamla dårhuset i skogen trodde de att alla hade gett sig av. De hade fel. 

Ja, som sagt handlade den här boken om Lexie Juby. Lillasyster till Devlin, dotter till mördar-Juby och Paula, ex-flickvän till Chaz(som boken Brevvännen handlar om.)

En dag berättar Lexies pappa att han ska och göra lite affärer i Frankrike, så hon ska bo hos sin mamma ett tag. Lexie blir arg eftersom deras mamma övergav dom när Lexie var 2 år och Devlin var 4 år, och sen dess har dom i princip träffats en gång i året.
 Men Lexie har inget annat väl än att packa sina väskor och fara till sin mamma, hennes avskyvärda sambo Owen och deras hund Tyson. Allt blir fel från början, när Lexie blir ensam i huset med Tyson redan första kvällen, och släpper ut honom på gården för att kissa. Tyson rymmer och när Lexies mamma kommer hem och får reda på det blir det kaos.


Lexie och Owen blir tvingade att åka tillsammans för att leta efter Tyson i skogen, och det är då som Lexie tappar bort sig och blir attackerad av två ilskna hundar, monsterhundar. Lexie lyckas komma ifrån hundarna och av en slump så hittar hon det gamla mentalsjukhuset Beacon House.
 Där råkar Lexie ut för en olycka, men blir räddad av an kille som tycks känna till området ganska bra...

Mer tänker jag inte berätta, för då blir det inte roligt för dom som kanske tänker läsa den :) Men jag kan i alla fall säga att den var lika bra som de andra böckerna. Och dom är faktiskt hyfsat läsvärda.

Inga kommentarer: