04 oktober 2011

Brevvännen/Berserk

Att bli vän med en mördare kan vara det sista du gör.

Ja ni kanske kommer ihåg senaste boken jag skrev om, odjuret av Ally Kennen? För någon dag sen läste jag klart andra boken av henne. Brevvännen. Och ja, den hade också bara så där lite text på baksidan. Helt sjukt

I all fall, om ni kommer ihåg när jag skrev om senaste boken, så kanske ni också kommer ihåg att jag undrade mycket vem nästa bok skulle handla om. Den första handlade ju om Steve.
 Brevvännen handlade om hans lillebror Chaz, och hur han tycker vardagen är så tråkig så han blir brevvän med en man som sitter i dödscell. Men som texten på baksidan av boken antyder, det kan vara det sista han gör...

Boken var hur som helst helt okej. Ungefär lika bra och okej som den första. Man har läst bättre böcker, man har läst sämre, men dom går i alla fall att läsa. Det är inte såna där böcker som tar hundra år att läsa för att dom är så dåliga och man helst inte vill sätta sig ner med dom och läsa. Tankarna brukar liksom vandra åt ett helt annat håll då.

Samma dag som jag läste den här klart så började jag läsa i tredje boken av Ally Kennen. Dårhus heter den, och den handlar om Chaz ex, och bästa kompis lillasyster, Lexie. Men den tänker jag inte berätta om nu. Det blir väl kanske lite kaka på kaka om jag skriver om den nu och sen när jag läst den klart. Eller vad säger ni?

Inga kommentarer: