27 maj 2011

Jagad/Who's there?

Julia vaknade med ett ryck. Det var iskallt i rummet och doften av rosor låg tung i luften. Hon knep ihop ögonen hårt för att slippa se. Skulle hon våga stanna i rummet? 
 När Julia öppnade ögonen flämtade hon till, för där stod hon-vålnaden! Man kunde se henne tydligt: den blå klänningen, det långa honungsblonda håret och det vackra ansiktet som hon kände igen från fotot. Vid första ögonkastet kunde man kanske ha tagit henne för en vanlig människa, om det inte hade varit för det faktum att hon tycktes sväva fritt i luften. 
 Ögonen lågade av vitglödgat hat. Det uttrycket gick inte att ta miste på. Julia var skräckslagen nu. Hon rusade ut genom dörren och nerför stora trappan. Katten som plötsligt dök upp i en dörrspringa, gav till ett blodisande vrål. Det fyllde Julias huvud tills hon trodde att det skulle sprängas. 
 Ytterdörren var låst. Julia tryckte förtvivlat i dörrhandtaget, medan vålnaden kom allt närmare. 
Från hallen en trappa upp hördes kattens gälla skrik. 

Förra boken jag läste, Festen/The invitation, var en ungdoms rysare(tydligen). Jagad/Who's there är en ungdoms roman. Och vet ni vad? Jagad/Who's there var läskigare än Festen/The invitation! Även fast den inte ens var läskig. Förstår ni? Festen/The invitation var så lite rysare som Jagad/Who's there var läskig haha. Men det står ju ungdoms rysare och ungdoms roman så ja, kan ju ha något med det att göra.

Hur som haver, nu har jag ännu en bok mindre i högen med systers böcker. Det går framåt! Speciellt de här två senaste veckorna så har det känts som om tiden har gått med en handvändning. Typ.

Men det är bara bra, vill att det ska gå snabbt nu så jag får läsa dom böckerna som är längst bak i bokhyllan! Där står det nämligen böcker och väntar som jag tycker verkar bättre än de övriga haha. Bland annat en hel hög med pocket böcker, och såklart Dan Browns
'Den förlorade symbolen'. Längtar!

Inga kommentarer: