27 maj 2011

11.Favorite animal

Jag bor med en hel drös kattor(5 stycken. Två flickor och tre pojkar)så man kanske skulle kunna tro att just kattor är mitt favoritdjur. Jag gillar kattor jättemycket, ungefär lika mycket som jag gillar hundar! Men ändå finns det något annat djur som är mitt favoritdjur. Något helt olikt kattor, och något mycket större!

Hästar. Det kanske man inte skulle kunna tro, eftersom jag inte är omgiven av hästar 24/7. Men hästar är mitt favoritdjur. Tycker de är otroligt vackra och eleganta djur! Hur de rör sig. Hur det tittar nyfiket på en. Känslan när det nosar på ens hand när man sträcker fram den. Känslan av att lägga kinden mot deras varma mule...
 Min äldsta bror har två hästar. Vincent, som jag tyvärr inte vet va är för sort(haha), och Troll, som är en blandning mellan Shetlandsponny och Islandsponny. När jag var liten var jag mycket hos min bror, han och hans fru var ofta barnvakt. Och då hände det allt som oftast att man var med och tog in hästarna i stallet på kvällarna. Gav dom mat och vatten, ryktade dom och sa godnatt innan man stängde boxdörrarna och gick därifrån. Och så brukade vi sätta Troll vid sulkyn och åka efter honom ut i skogen. Jag tror det var då som intresset för hästar växte. Och växte och växte och växte. Enormt mycket!

När jag var sisådär 8-9 år var jag med i bokklubben Pollux där man fick massa hästböcker och saker till hästar. Ryktborstar, hästgodis etc. Jag tröttnade efter några år på att vara med, men jag tyckte fortfarande fruktansvärt mycket om hästar. Och än idag tycker jag om hästar! Blir alltid glad när jag ser en häst, och vill helst av allt gå fram och slå armarna om den.

De är så mysiga djur. Och nyfikna, väldigt nyfikna! För några år sen drömde jag om att ha en egen häst, men med tiden kom jag på att jag inte skulle orka med allt jobb och all tid som går åt till en häst. Men då är det bra att bror fortfarande har sina hästar kvar(+ andra hästar eftersom de hyr ut stallplatser), så jag kan fara dit och mysa med Vincent och Troll lite när jag vill. Hoppas på att göra det snart igen :)

Inga kommentarer: