29 september 2011

Odjuret/Beast

Vissa hemligheter är omöjliga att dölja. Vissa hemligheter växer för var dag som går. Vissa hemligheter är livsfarliga. 
Snart kommer en mördare lös.

Jag skojar inte. Det står bara sådär lite på den senaste boken jag läste klart(två dagar sen.) 4 rader varav 3 börjar precis lika. Men sammanfattningsvis så handlar boken om Steve som bor hos en fosterfamilj, har en förkärlek till att bränna upp saker, har ett psykfall till morsa och ett fyllo till farsa, en död storebror, en lillebror som bor hos deras mormor tillsammans med deras mamma. Och så har han en deltakrokodil(världens största och världen tyngsta krokodilartade djur)i en reservoar ute i ingenstans. Inget mer med det liksom.
 Och som man förstår på meningen ''Snart kommer en mördare lös'', så rymmer alltså krokodilen.

För övrigt så var boken ganska lame, fast på samma gång helt okej. Har definitivt läst bättre böcker. Författaren, Ally Kennen, har en speciell berättar stil som gör det väldigt annorlunda att läsa. Har två böcker till med henne, och den andra boken började jag med idag. Den heter Brevvännen och handlar om Steves lillebror, Chas.

Stort pluspoäng till att resterande böcker faktiskt handlar om lite samma sak, och om personer man hört talas om i tidigare böcker. Det gör det en liten aning roligare att läsa.
 Undrar vem den tredje boken handlar om? Steve igen? Morsan? Devil? Farsan? Eric? Lexie? Caroline? Robert? Lenny? Chas? SHELBY?! (Shelby är den där döda storebrorsan.)

Inga kommentarer: