28 juni 2011

Skulduggery Pleasant/Skulduggery Pleasant

Skulduggery Pleasant.
Utan kött och blod, muskler och senor återstår bara kalt ben, lika naket som den nakna sanningen. Skelettdetektivens namn avslöjar vem han är. ''Skulduggery'' heter han för att han löser gåtor, för att han är en charmerande gycklare som letar upp mysterier, för att dessa kanske är det enda man kan förlita sig på i en osäker värld. ''Pleasant'' står naturligtvis för de eleganta kostymer har går klädd i, hans oklanderliga uppförande och hans förmåga att behålla värdigheten i även de svåraste situationer.
  En del föds inte till hjältar. De utvecklas inte heller till det. Istället dör de...För att sedan återuppstå.


Valkyrie Cain.
Det enda av verkligt bestående värde är sanningen, och den sanningen som har högst värde är att upptäcka vem man egentligen är. Stephanie Edgley upptäckte det. Hon tog sitt namn efter valkyriorna, de krigarkvinnor som i den nordiska mytologin hämtade de dödas själar från stridsfältet, och i och med det accepterade hon sitt märkvärdiga arv och den delen av sig själv. Den sista delen av namnet fick bli ''Cain'', en mörk, skarp slutklang som kan göra henne starkare inför det som komma skall. För det är mörka tider som väntar.

China Sorrows.
Akta er för det som till synes är perfekt, för den vackra ytan kan dölja farliga egenskaper och brister. ''China'' betyder porslin, och kvinnan med namnet är både lika vacker som en porslinsdocka och lika kall som en sådan. ''Sorrows''-delen av namnet antyder en tragedi i det förflutna och kanske även en annalkande sån i framtiden. China Sorrows har hemligheter, mystiska och hemska såna. Man bör inte lita på henne.

Ghastly Bespoke.
En man som är fylld av motsägelser kan inte leva ett lugnt och fridfullt liv, hur han än försöker. Han kanske arbetar som skräddare-och tillverkar fantastiska kostymer som snarare är rena konstverk-men han kan aldrig helt undkomma den verkliga brutala värld som skapade honom. Han heter ''Ghastly'' och hans ansikte är lika ohyggligt som namnet antyder, täckt av vanställda ärr som gör att han helst undviker annat sällskap än sina närmaste vänner...
  Ful och vacker, skräddare och boxare...Ghastly Bespoke är aldrig riktigt den man förväntar sig att han ska vara.

Nefarian Serpine.
En ondskefull människa tar våra drömmar och förhoppningar, för att förvrida och skära sönder dom tills de speglar mörkret i hans egen själ. Denna ondskefulla människa har också förvrängt ordet, och det viset blir ''Nefarious Serpent''(ungefär ''lömsk orm'') Nefarian Serpine. Ondskan har fått ett namn.

Inga kommentarer: