10 juni 2011

Kitty Drew/Nancy Drew

Nu är det såhär att när jag rotade igenom kistan med systers gamla böcker, så kom jag bland annat över en Kitty bok. Ni vet hon detektiven. Egentligen är det 3 böcker i en -Jakten i Rom, Terror i Grekland och Mysteriet i Schweiz. När jag var liten läste jag Lill-Kitty men för övrigt så har jag bara läst en ''stor-Kitty'' i hela mitt liv. Fast nu har det blivit 4 förstås haha. Ganska småskoj är dom att läsa!

Hela sommaren ska Kitty, Bess och Gerorge resa runt i Europa. De ser fram emot en härlig tid med bad i Medelhavet och skidåkning i Alperna. Men för Kitty blir det inte bara en skön semester-hon får ta till all sin skicklighet och erfarenhet som detektiv för att lösa de mysterier som flickorna hamnar i. Och dessutom tvingas hon fatta ett av sitt livs svåraste beslut...

I Schweiz möter de Franz Haussman, arvtagare till en av landets största förmögenheter, som drar in dom i en spännande och lyxig värld. Men när Kitty och Franz åker vattenskidor på Genévesjön blir de prejade av en svart racerbåt. Någon försöker medvetet köra på dom-men vem? Och varför? Och vem är egentligen Mick Devlin, den snygge australiensaren som verkar vara så intresserad av Kitty?

I Italien besöker de Rom. Där får Bess en kopia av ett antikt guldhalsband-som visar sig vara alldeles äkta och närmast ovärderligt! Halsbandet är bara ett av många som stulits under en våg av inbrott som drabbat staden, och det var ett rent misstag att det hamnade i Bess ägo. Kitty, som har svårt att få Mick Devlin ur tankarna, tar gärna upp jakten på tjuvarna.

I Grekland sammanstrålar flickorna med sina nya vänner på ön Mykonos. Men när hotellets kassaskåp plundras hamnar de i ett nytt mysterium, och den här gången är det inga vanliga tjuvar som varit i farten...Fallet visar sig bli ett av de allra farligaste som Kitty någonsin varit inblandad i! Kitty har också fått någonting helt annat att fundera över. Har hon blivit kär? Ska hon överge sin pojkvän Ned? Och vad skulle hennes pappa säga om hon flyttade till Australien?

Inga kommentarer: