26 februari 2011

.

 I Torsdags läste jag klart Delfinernas sång, en bok som handlar om Martine som mist sina föräldrar och nu bor på ett naturreservat i Afrika hos sin mormor. Martine har en gåva, en gåva som hjälper djur när de är sjuka. Hon har en alldeles egen vit giraff, Jemmy, som hon rider på så ofta hon kan, enda tills hennes mormor kommer på henne med att vara ute och rida på Jemmy mitt i natten. Mormor förbjuder Martine att rida på Jemmy i en månad, och strax efter far Martine iväg på klassresa för att studera valar, delfiner och hajar, men också för att titta på sardinrännet nära Moçambique. En natt blåser det upp till storm och Martine och flera andra i klassen ramlar över bord. De vaknar upp på en öde ö och gör allt för att överleva tillsammans och komma hem till sina familjer igen. 

I början var Delfinernas sång ganska trög men det blev bättre och bättre ju mer man fick läsa om deras äventyr. En riktigt bra bok man högst troligen tycker om om man gillar/älskar delfiner, som jag gör :)

Direkt efter jag läst klart Delfinernas sång, började jag läsa Janis den Magnifika. Efter att Janis bästa kompis Emelie helt oväntat skjuter 7 personer i deras skola inklusive sig själv, packar Janis in sig i sin brors bil och börja köra mot 'det ultimata'. Vad är det ultimata? Janis vet inte själv men är säker på att hon kommer hitta det. Emelie och hon hade pratat om att göra en sån här resa och nu gör Janis den, för Emelie. Janis tänker köra så långt norrut hon bara kommer så hon kan titta på norrskenet, något hon aldrig gjort förut. På sin resa träffar hon snygga Jim som kommer med på resan, lite mot Janis vilja, och tillsammans söker de det ultimata. Kommer de hitta de ultimata tillsammans? Kommer Janis någonsin återvända hem?

Jag läste boken klart idag, två dagar tog det att läsa den. Jag vet svaret på frågorna. Alla andra som vill veta får helt enkelt läsa boken, jag vill inte avslöja något haha.

Inga kommentarer: