21 januari 2012

Nej bloggen, nej!

Meh, jag råkade med hjälp av en konstig dragningskraft i universum missa mellanslag när jag skulle skriva 'i förrgår natt' i förra inlägget. Det blev ''iförrgårnatt'' istället och det vill bloggens hemska ordlista rätta till ''vittförgrenat.''

Vittförgrenat? Verkligen? Det liknar inte ens. Det betyder inte samma sak. Och det rimmar inte ens!

Ibland förstår jag mig faktiskt inte på bloggens, facebooks, eller datorns ordlista överhuvudtaget. Skulle man inte bara kunna förbjuda dom? Kan dom inte bara ha en ordlista med alla basic ord och sen kan man få bygga upp den själv genom att spara alla annorlunda ord man skriver? Vilken affärsidé! Den paxar jag! Som man skulle ha sagt om man var 6 år och gick på dagis och paxade en bok man villa läsa.

Gruff. Ordlistan känner ju inte ens igen ordet 'paxar!' Den vill rätta det till parar, taxar, saxar, laxar, eller kaxar.
''Vilken affärsidé! Den laxar jag!'' Nej bloggen, nej, hör du inte hur fel det låter?

Å andra sidan kanske det är just en sån ordlista dom faktiskt har byggt upp? Med alla basic ord, och så kommer överduktiga, intelligenta grammatiknissar som jag och skriver massa överinvecklade ord blandat med åländska och så blir allt blaj. Eller vad tror ni?

Ärligt talat är jag inte det. En överduktig, intelligent grammatiknisse alltså. Det går inte att vara det när ens favorit ord i ens personliga vokabulär är bästaste, nattusbord(ni vet det där bordet man har bredvid sängen), gåra, och nogare(noggrannare alltså(inte oregano som bloggen villa rätta det till.)) Grymt jobbiga och invecklade meningar kan jag skriva i alla fall, med massa konstiga ord, men det behöver inte betyda att jag förstår vad jag skriver. Ni vet vad man säger ''Jag är så intelligent så jag inte ens själv förstår vad jag säger.''

Inga kommentarer: