12 februari 2012

Mycket mer än så/Along for the ride

Auden är perfekt. Den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Helt enkelt tjejen man kan lita på. Själv har hon länge känt sig instängd av alla krav, och hon har inte haft något socialt liv eller sovit en helt natt på flera år.
 När hennes pappa frågar om hon vill tillbringa sommarlovet hos honom och hans nya familj, i den lilla staden vid kusten, tackar hon ja. Hon börjar sommarjobba i en klädbutik och plötsligt händer någonting. Hon får lära sig allt om hur tjejer pratar och beter sig, om vänskap och om kärleksbekymmer. Och så möter hon Eli, en ensamvarg som också han har svårt att sova på nätterna. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det där hon aldrig gjort. Eli för att lära sig leva med de skuldkänslor han bär efter bästa kompisens död. Det blir sommaren när allt förändras.

Boken var, som de senaste böckerna jag läst, svår att komma in i och gilla. Det var lite trögt i början, men det tog inte många kapitel fören man började gilla den mer och mer. Det negativaste i boken var Audens mamma för hon var så bitchig och dryg i början så man bara blev irriterad när man läste haha. 
 Nu den här senaste veckan när jag läst så har jag varit riktigt fast. Även fast jag var barvakt tidigare i veckan, så kunde jag sitta och läsa kapitel efter kapitel medans Scott lekte på för sig själv. Överlag var boken bra, och det är nog riktigt en sån där bok som är hur skön som helst att läsa på sommaren på stranden, eller hemma på en filt på gräsmattan. Hela boken handlar ju om ett sommarlov, så det är ju givet att den passar att läsa när man själv har sommarlov.

Två citat ur boken;
  • Livet ska inte behöva vara en massa antingen eller. Vi är kapabla till mycket mer än så, ellerhur?
  • Sanningen var att kanske att det inte fick vara enkelt att vara fantastisk, för att då skulle allting vara det. Det är sakerna som man kämpar med innan man lyckas som är värda mest. När någonting är svårt att uppnå jobbar man ännu mer för att försäkra sig om att det är rent utav omöjligt att misslyckas.

Inga kommentarer: