23 december 2011

Pilträdens systrar-vänskapen växer/3 willows-The sisterhood grows

När Ama, Polly och Jo var små planterade de varsin pilträdsplanta i en dunge. Träden har vuxit sig större och starkare med åren, men detsamma gäller inte för flickornas vänskap. Förut var de jämt tillsammans, men nu, den sista sommaren innan high school känns det som om de har glidit från varandra. Jo flyttar ut till familjens sommarhus och börjar hänga med lite äldre, coolare tjejer. Ama hamnar på ett vildmarksläger och får hantera blåsor på fötterna och vidriga insekter i sovsäcken. Polly ät kvar hemma och anmäler sig till en modellkurs. Tanken på ett mer glamoröst liv upptar henne helt och hållet-hon slipper i alla fall tänka på att hennes vänner försvunnit så långt bort.

Var och en av flickorna funderar på sitt liv och vart deras vänskap tagit vägen. Om en av som vädjar om hjälp kommer de andra i så fall att sträcka ut en hjälpande hand?

Känns det igen? Lite i alla fall? Det är med stark vänskap, systerskap till och med, sommarlov och äventyr på olika håll...Japp, det är Ann Brashares som skrivit den här boken, författaren till böckerna 'Systrar i jeans.' Har alltid gillat Systrar i jeans böckerna, och på det sättet Ann Brashares skriver, så Pilträdens systrar var riktigt rolig att läsa. Man känner sig som hemma, om man läst Systrar i jeans före i alla fall.
  Det roliga med den här boken, är att Ama, Polly och Jo bor i samma stad som tjejerna i Systrar i jeans, men dom i Pilträdens systrar är nån generation yngre. De nämner faktiskt Lena, Bridget, Carmen och Tibby flera gånger och att deras systerskap var något magiskt.

Fans av Systrar i jeans kommer verkligen digga den här boken.

Inga kommentarer: