23 december 2011

Beautiful dead: Jonas bok/Beautiful dead, book 1: Jonas

Varken döda...eller levande...rör de sig i de odödas gränsland. Vad är det som händer på Ellerton high? Fyra dödsfall på mindre än ett år. Jonas, Arizona, Summer, Phoenix. Fyra unga, vackra människor. Varför? Oron sprider sig i staden och många frågor saknar svar.

Vilken är Darinas roll? Hon plågas inte bara av saknaden efter pojkvännen Phoenix-utan också av spöklika syner av de som dött. Samtidigt ekat dånet av vingslag oförklarligt i hennes huvud.
 Så blir hennes uppdrag tydligt: De döda har fått återvända till de levande, ett år har de på sig. Nu är deras tid på väg att rinna ut och Darina är utvald att hjälpa dom, de döda-men med vad?

Beautiful dead: Jonas bok, är första delen av fyra böcker om ungdomarna som dog på tok för tidigt, utan någon förklaring alls. Eller? De vet i alla fall inte själva varför de dog, och det är därför de får ett år på sig i ''det riktiga livet.'' Låter det inte lite spännande? Den var ganska svår att komma in i, boken, men sen var man fast för det var så spännande att följa Darinas väg mot att hjälpa Jonas få reda på varför allt blev så fel den där dagen när han och hans flickvän var ute och körde med Jonas motorcykel, och kraschade...

Borde verkligen köpa de övriga tre böckerna, och fortsätta följa med i historien.

Inga kommentarer: