10 augusti 2012

IRLAND FARVÄL/LEAVING IRELAND

I november 1848 lämnar Gracelin O'Malley sitt älskade Irland tillsammans med dottern Mary Kate och lämnar sin nyfödde son i faderns vård. Det blir en påfrestande färd över Atlanten innan hon når New York City, men hennes stora trygghet under färden ha varit kapten Reinders, som också hjälper henne att finna brodern Sean som flytt till Amerika tidigare. 
 Hon hittar arbete på en bar och får uppleva de irländska immigranternas hårda verklighet. Men hon har en dotter en dotter på ena sidan Atlanten och en son på andra sidan och för deras skull måste hon fortsätta kämpa.

Brodern Sean är mycket förändrad av det nya livet och dras mer och mer till en ny religiös rörelse, mormonerna. Och medan Grace försöker anpassa sig till sitt nya hemland återförenas hon med en man som hon en gång missbedömde...


Har lite delade meningar med mig själv om den här boken. Den var sjukt svår att komma in i och liksom gripas med i historien, så där så man bara vill läsa mer och mer och mer. Det tog säkert till kapitel 12-13 innan man riktigt kom in i historien och blev engagerad. Lite jobbigt när böcker är så eftersom man helst vill att dom ska vara bra från första stund. En bra bok lägger man inte ifrån sig om man inte absolut måste ;)

Inga kommentarer: