01 mars 2012

The summer night is like a perfection of thought

Sitter och lyssnar på regnet som trummar mot taket, och funderar på om jag ska orka hopp i duschen en snabbis. Pussar lite på Nova emellanåt, som ligger och sover i min säng, och tänker på min kära vän Nicole som fyller sweet sixteen idag :) Grattis fina du!

Tänker också på de där dagarna jag var i Götene förra sommarn, på min systerdotter som ligger hemma med magsjuka, vad jag ska packa med till Sälen fast det är en månad kvar tills jag åker. Funderar på om jag har energi till att städa mitt rum idag, om jag ska försöka få ihop en önskelista tills jag fyller år, varför det inte kan vara sommar snart, och bikinisarna passar i år också eller om man måste köpa nya.

Men mest funderar och tänker jag på sommaren. Det har jag gjort mycket de senaste dagarna. Det fina vädret, alla picknickar med syskonbarnen, alla sena nätter i sommarvärmen, alla båtutflykter och strandbesök, alla böcker som blir lästa, alla härliga turister som kommer hit. Och all sommarmat som man äter. Grillat kött, färska jordgubbar med mjölk, grillade tomater, grillad majs, kräftor, grillad lax med fetaosttäcke, pastasallad, kall grillad kyckling med currydressing. Egen fiskad abborre i foliepaket med smör och dill, rökt flundra, laxburgare, mammas potatissallad...

Inga kommentarer: