08 november 2011

I would fly away to the moon and back...

Det här med resor och att uppleva andra kulturer har jag alltid varit intresserad av. Men jag har aldrig riktigt haft chansen till att resa någonstans. Man ska ju ha tillräckligt med pengar att åka dit med, och att klara sig på när man väl är där. Och har man inte mycket pengar till att börja med, så kan man inte göra många spontana resor heller.

Det längsta jag har varit i hela mitt liv är till Estland. Inte mycket att skryta med även fast det var fint där och jag gärna skulle fara igen. Annars har jag bara rört mig inom norden -det vill säga Sverige och Finland.Men det har ju också en viss charm. Skulle väldigt gärna vilja fara till Gotland. Verkar vara så underbart vackert där!

Nu skulle jag faktiskt ha chansen till att åka iväg lite längre. Är fortfarande där på vippbrädan och velar fram och tillbaka. Ska jag, eller ska jag inte? Det börjar mer och mer luta mot att jag ska åka. Det känns liksom som om det är ''Once in a lifetime'', och då borde det ju inte vara någon tvekan om saker, ellerhur? Ska dock fundera en stund till, och blir det att fara så börjar jag spara pengar meddetsamma!

På fredag far mamma och jag till Helsingfors, så det blir det en liten resa i alla fall. Betalade det sista på den idag, så nu är det i princip bara att sticka iväg! Ska bli skönt att komma iväg ett litet tag.
 Och när jag kommer hem igen(söndag morgon)ska jag samla ihop alla pengar jag har här hemma, lägga dom i spargrisen, och se på när den blir fullare och fullare! Kanske det blir lite mera äventyr inom en snar framtid...

Inga kommentarer: