28 september 2012

BLODSPÅR/BLOOD WORK

En mördad kvinna gav honom ett nytt hjärta. Nu riskerar han sitt liv i jakten på mördaren.

Terry McCaleb var en av FBI:s stjärnagenter med seriemördare som specialitet. Efter många års slit drabbas han av en hjärtattack och får ett nytt hjärta inopererat. Nu lever han ett stilla liv på sin båt i San Pedros marina utanför Los Angeles.
 Efter en tidningsartikel om hans tidigare liv söker den vackra Graciela Rivers upp honom och berättar att hans nya hjärta kommer från hennes syster Gloria, som skjutits till döds vid ett butiksrån. Graciela vill att Terry ska leta reda på systerns mördare...

Det här är en bok jag hittade på en loppis för ett tag sen och jag fastnade för den spännande handlingen när jag läste på baksidan, och för att det stod ''vinterdeckare'' på framsidan. Jag är lite svag för deckare. Och så kosta den bara 1€ också.

Den var faktiskt riktigt spännande och man liksom blev ett med huvudpersonen, Terry, eller hur man nu ska säga. Man kände liksom vad han kände, och tänkte vad han tänkte. Det är duktigt mycket polisprat i boken med allt från konfidentiella rapporter som tydligen inte är så svåra att komma över, och dna-profiler.
 Har läst lite recensioner om den här boken på nätet och många tyckte det var för mycket polisprat. Det är en deckare, vad väntar dom sig liksom? Hur som så skriver Michael Connelly bra och jag gillar 'språket' han skriver på. Han har skrivit en bokserie som också handlar om en polis så funderar starkt på att köpa den. Med namn som ''Svart eko'', ''Svart is'' och ''Dockmakaren'' kan det väl bara inte slå fel? :)

Inga kommentarer: