09 april 2012

Varför är blod rött?

Tror ni att han/hon som kom på idén med att blod skulle vara just rött, tänkte att ''Ja rött är ju en färg för varning och fara, då borde blod vara rött'' ?? eller var det tvärtom, att blod helt enkelt bara är rött(simple as that) och han/hon kom på idén med att rött helt enkelt borde vara en färg för varning och fara också?

Och om det nu är såhär det ligger till, varför är till exempel jordgubbssylt och ketchup då röda i färgen? Är det en varning om att vi egentligen inte ska äta det? Försöker någon berätta för oss att 'blod' har något med det hela att göra? Eller har det helt enkelt bara att göra med att antocyaninerna(jag googlade det) i jordgubbar och tomat gör så att dom blir röda och inte gröna med rosa prickar eller turkosa med gula ränder?

Tror ni det går att googla fram ett svar? Det är värt ett försök i alla fall...

Inga kommentarer: