04 juni 2012

Under trottoaren.

Under trottoaren handlar om Sam, Lova och Astra och staden de lever i-och under. Ingen av dom passar riktigt in i den vanliga vanligheten-men vem gör det? Sam, Lova och Astra har olika skäl till att röra sig i staden på det sättet som de gör, ibland ovan jord, men oftast under trottoaren.

Det här är alltså en svensk bok, och som jag förstår det så finns det en blogg där både författaren, Pernilla Glaser, och läsarna har diktat ihop denna historia(??) Som sagt, om jag har förstått det rätt. Det är en så kallad bloggroman i alla fall. Så här står det i alla fall innanför pärmen, på pärmkanten liksom: ''Städer är fantastiskt spännande platser. De kan vara så mycket: skönhet och fulhet, gemenskap och övergivenhet, räddning och förluster. Vissa rör sig mer i sin stad än andra. Till exempel människor som inte har någonstans att ta vägen. -Det skrivande äventyret med bloggromanen utan färdigt slut, är ett sätt att närma sig staden och dess invånare i fiktionens klädnad. Om du är nyfiken på bloggromanprojektet går du in på www.undertrottoaren.se. (klicka på länken för att komma till bloggen.)

Tror jag har varit in på undertrottoaren-bloggen nån gång, men minns inte så mycket av den. Och med tanke på det, att jag inte riktigt visste historien om projektet och boken när jag började läsa, så blev inte boken mer än ok.
 Den var inte så lång heller, endast 123 sidor+epilog och med ganska lite text på sidorna, så man fick inte så stor uppfattning om personerna och handlingen som så. Med andra ord kanske man skulle förstått boken bättre om den var längre. Men eftersom den tydligen inte har ett färdigt slut, så kanske det kommer en ny bok snart? Eller så har det gjort det redan. Hur som så kommer man antagligen fatta mer då. Men kanske inte. Man vet aldrig.

Inga kommentarer: