24 april 2013

ABORTLÄKARENS DOTTER/THE ABORTIONIST'S DAUGHTER

Två veckor före jul hittas Diane Duprey mördad i familjens pool. Diane, som drev en abortklinik, var stark, självständig och modig. Hon väckte omgivningens beundran men också abortmotståndarnas starka hat. 

Tidigare på dagen hade Diane och hennes man Frank haft ett våldsamt gräl som uppmärksammats av en granne. Av någon anledning vill Frank inte avslöja vad det handlade om eller vart han sedan åkte. Även den nittonåriga dottern Megan hade bråkat med sin mamma på morgonen. Dessutom står det snart klart att hon är med involverad i händelserna än man först trott. Det visar sig att åtskilliga i familjens omgivning har något att dölja-däribland stadens pastor, ledare för abortmotståndarna, som haft anledning att besöka Diane dagen för mordet...

Läste den här boken klart nere vid stugan idag. En av de bättre jag läst och ett bra köp. Man kastas direkt in i handlingen och den tar många svängar hit och dit innan det händer grejer man inte riktigt förväntat sig. Tror det här kommer va en sån där bok som hänger kvar både fysiskt och psykiskt för alltid. Rekommenderas!

Inga kommentarer: