14 augusti 2013

AMAZING GRACE

Det är en varm majkväll i San Francisco. I salongen på hotell Ritz-Carlton pågår en välgörenhetsauktion. Allt flyter perfekt, till några minuter före midnatt, då hela byggnaden börjar skaka. Strax därefter slocknar ljuset. Jordbävningen är ett faktum och panik utbryter när alla försöker ta sig ut ur tumulten som uppstår.
 Fyra människors öden kommer att beröra varandra i efterdyningarna av katastrofen: Sarah Sloane-vacker hustru till en finanasman, Grammybelönade sångerskan Melanie Free-kvällens stjärna, fotografen Everett Carson och syster Maggie Kent-en nunna som helst utför sin gärning i jeans och topp. 
 Medan staden sakta återhämtar sig kommer en kedja av händelser att påverka de fyra överlevarna. De blir tvungna att ompröva sina livsval i grunden och ta itu med spöken från det förflutna. När årsdagen av jordbävningen närmar sig kan de se tillbaka på en svår och omvälvande tid, men mitt i förödelsen spirar också kärleken och en känsla av förunderlig nåd inför en ny framtid.

Då var den tredje och sista boken jag äger och har av Danielle Steel färdig läst. På något vis känns det som språket och skrivstilen var annorlunda i den här boken, vet inte varför. Hursom var den i samma klass som Danielle Steels andra böcker, riktigt bra. Den här boken var lite längre eftersom den kretsade kring fler människor, så det kanske var därför den kändes annorlunda. 
 Den får hursomhelst och slutgiltigen 7,5 solar av 10 möjliga, och jag kan fortsätta på nästa bok -Timmarna av Michael Cunningham.

Inga kommentarer: