24 oktober 2013

DRÖMMARNAS VÄG/A BEND IN THE ROAD

När Missy omkom efter att ha blivit påkörd av en smitare var det som om även Miles liv tog slut. Pliktskyldigt stiger han upp varje morgon för att ta hand om om deras gemensamma som och för att sköta sitt arbete som vicesheriff i den lilla staden. Men stegen är tunga, som om han rörde sig under vatten. Och två år efter olyckan är han fortfarande besatt av tanken på att finna gärningsmannen.
 Så möter Miles en ny kvinna, Sarah, som lämnat storstaden för att börja ett nytt liv. Den förälskelse som flammar upp tycks börja läka såren ur det förflutna. Men Miles och Sarahs öden är redan mer sammanlänkade än de anar. En förödande hemlighet tvingar dom att ifrågasätta allt de trott på...

Den här boken är skriven av Nicholas Sparks, författaren till bland annat The Notebook och A walk to remember. Behöver väl inte säga så mycket mera om att när jag såg hans namn med stora bokstäver på boken på Emmaus så tvekade jag inte att nappa tag i den och inte släppa den fören jag var hemma igen. Vill ha alla hans böcker, speciellt de ovannämnda. Den här är ju inte riktigt lika känd som dom men bra var den. Inte glädjerus-bra, men bra-bra. Lite mystik och spänning sådär när Miles börja komma gärningsmannen på spåren. Lite chockad blev man när det kom fram vem det var, och hjärnan och tankarna hade tänkt ut flera det kunna va under läsandets gång. Det är det jag älskar med deckare också, speciellt Michael Connellys, hur man får spekulera och överlägga med sig själv när man läser. Nu var ju det här mera en kärleksroman än en deckare men ja, ni fattar.

Drömmarnas väg får 6 solar av 10 möjliga.

Inga kommentarer: