30 september 2013

OTROLIGT MEN SANT/STRANGE BUT TRUE

Nästan fem år har gått sedan Ronnie Chase dog. En kväll dyker Melissa, hans flickvän från high school, plötsligt upp hemma hos Ronnies bror Philip och deras mor. Sist de sågs var efter bilolyckan som tog Ronnies liv. Philip kan ännu se Melissa framför sig i den vita, nedblodade klänningen. Nu är hennes ansikte vanprytt av ärr och två tänder fattas i överkäken.

Men det chockartade återseendet är ingenting jämfört med vad Melissa berättar för dom. Hon är gravid. Och hon vet säkert att fadern är Ronnie...

Låg uppe sent i natt och läste den här klart. Inte för att den var så bra som jag hade hoppat på, och som texten på baksidan lät påskina, utan för att jag helt enkelt villa ha den klart och börja på nästa bok. Den var lite små underlig den här boken. Det liksom hoppa lite hit och dit och mitt i ett kapitel så handla det om nån helt annan nån helt annan stans. Boken var också 347 sidor lång med endast 16 kapitel så kapitlen var ''långa som nödår'' som mamma skulle säga.
Den var lite svårt att komma in i också, tog ganska många kapitel innan man sluta känna sig förvirrad av alla hopp hit och dit liksom. På slutet gick kapitlen ganska fort ändå. Och på tal om slutet så var det jätte konstigt. Den sluta liksom bara sådär och man lämnades med känslan av att man inte riktigt fått reda på allt man borde ha fått reda på. Gillar inte såna slut på böcker. Speciellt inte när det inte finns nån fortsättning.

Boken får 4½ sol av 10 möjliga. Inte så värst bra mao.

Inga kommentarer: