17 september 2013

ÄPPELKAKA #2

Här kommer receptet på den andra äppelkakan! Egentligen vart den här lite mera som en äppelpaj eftersom man skulle ha äppel i botten och smultäcke ovanpå.


Ingredienser
*Ca 4-5 små äpplen, eller 1 stort
*Socker & Kanel(till äpplena)
*150 g margarin
*1½ dl strösocker
*2 dl vetemjöl
*2 dl havregryn
*Kardemumma efter tycke och smak

Ugn: 225 grader


Gör såhär:
Smörj en ugnsform med margarin eller matolja. Skala och skiva äpplena, vänd i socker och kanel och lägg i botten på formen. Blanda margarin, socker, vetemjöl, havregryn och kardemumma till en smulig massa. Smula alltihopa över äpplena och grädda i ugnen 20, eller tills ni ser att kakan fått fin gyllenbrun färg!

I den här kakan hitta jag på lite själv också. Lade till själv att vända äpplena i socker och kanel till exempel, och kardemumma kom jag på att kunna bli gott i när jag stod och nöp ihop degen! Det är sådär det ska vara, att man hittar på lite själv vartefter och lägger till eget :) Det är då det brukar bli som bäst!


Jag har alltså inte lagat den har kakan förut, men för att få veta hur den smakar så ska mamma och pappa få smaka varsin bit med lite vaniljvisp ikväll :) Man får ta till andra när man inte äter själv bara haha!

Inga kommentarer: