11 juli 2013

MAT, RECEPT, PLANERING, EXPERIMENT

Vi kan väl fortsätta i samma spår som tidigare, mat-spåret alltså. På tal om de där recepten jag klipper ut ur alla möjliga tidningar, dom kommer bra till hands ibland! Har man tid, ork, lust och en familj som är villig att testa lite nytt ibland(hälften av hushållet kan va lite väl skeptiska här sometimes)så är det superbra med alla dessa recept! Men det är många maträtter i mina samlingar och böcker som det är säkrast och smartast att pröva när det bara är jag som äter hemma. Alternativt mamma också för hon är inte kinkig :)


Nu när mamma går på semester kommer hon och pappa flytta ner till stugan på heltid i 5 veckor. Det betyder att huset, och köket, är helt mitt här hemma! Brorsan ser man inte så mycket av annars heller så. Men då, då när det är jag och köket i 5 veckor ska jag pröva flera nya recept! Klippte ut en räkfundering till recept igår som jag tror kommer bli ett av de första experimenten. Sen har jag massa recept i Rutiga Hälsoboken också som jag velat testa länge. Blir som en liten matresa det här, istället för att fara iväg på en ''riktig'' resa på semestern haha :)

Jo jag är medveten om att det bara är bakverk och gottis på bilderna, men det är mest sånt jag lagar och fotar. Lite ironiskt med tanke på att jag inte äter sånt själv men ärligt talat är jag dålig på att ta mig tid att fota bra bilder på mat och sånt. Kanske det blir bättre nu de här 5 veckorna? :) Kanske jag rentutav ska starta den där matbloggen nu som jag pratat om länge?? Det känns ju som ett prefekt tillfälle det här! Tål att funderas på under helgen..

Inga kommentarer: