Uppdraget jag hade var att baka något gott åt mamma och 2 av hennes kollegor som går på semester nu. Dom villa ha något smaskigt till kaffet imorgon innan dom går hem, för att liksom fira att dom ska få va lediga. Och ja, som synes blev det Hallontårtan och inte chokladmoussen. Största anledningen till det är att dom hade slut på laktosfri vispgrädde på boden så chokladmousse blev direkt uteslutet. Nåja, det här blir säkert bra det med. Här kommer receptet!
Ingredienser:
*Frysta smördegsplattor
*400g frysta hallon
*1 msk potatismjöl
Till fyllningen:
*2 st ägg
*2 st äggulor
*1 dl socker
*1,25 dl mjölk
Gör såhär:
1. Tina smördegsplattorna. Lägg dem omlott, tryck ihop och kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
2. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda smördegen ca 10 minuter.
3. Lägg på hallonen. Om du använder frysta hallon vänd dem i potatismjöl. Vispa ägg, äggulor, socker och mjölk. Häll äggblandningen över hallonen.
Grädda tårtan nederst i ugnen ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar