19 januari 2011

Dagens middag! :Medelhavsris

Medelshavsris med tomat och ärtor 
heter original receptet men jag gjorde en egen liten twist på det hela, lade i lite egna grönsaker, annars så gjorde jag som det stod i receptet.

5 dl hönsbuljong (5 dl vatten, 2 hönsbuljongtärningar)
200g djupfryst ärt-majs-paprika blandning
 200g broccoli(eget påhitt)
6-10 soltorkade tomater, i små bitar (om i olja; avrunna)
1-2 krm salt
1-2 krm peppar
2 msk sweet chili sås(eget påhitt)
2.5 dl långkornigt ris (hade i lite mer än 1 dl vitt ris och ungefär 2 dl råris)

1. Koka upp buljongen. Tillsätt grönsakerna och saltet. Koka upp buljongen igen, rör ner ris. Sänk värmen och låt blandningen sjuda under lock tills buljongen har kokt in och riset är genomkokt, ca 15 minuter.

2. Ta grytan från värmen. Låt riset vila 10 minuter under lock. Vänd runt, ånga av något och servera. 

En portion innehåller ca:
198 kcal (828 kj)
9g protein
39g kolhydrater(varav 12g sockerarter)
1.5g fett(varav 0.1g mättat fett)
7g fibrer

Inga kommentarer: