Här kommer receptet på den andra äppelkakan! Egentligen vart den här lite mera som en äppelpaj eftersom man skulle ha äppel i botten och smultäcke ovanpå.
Ingredienser
*Ca 4-5 små äpplen, eller 1 stort
*Socker & Kanel(till äpplena)
*150 g margarin
*1½ dl strösocker
*2 dl vetemjöl
*2 dl havregryn
*Kardemumma efter tycke och smak
Ugn: 225 grader
Gör såhär:
Smörj en ugnsform med margarin eller matolja. Skala och skiva äpplena, vänd i socker och kanel och lägg i botten på formen. Blanda margarin, socker, vetemjöl, havregryn och kardemumma till en smulig massa. Smula alltihopa över äpplena och grädda i ugnen 20, eller tills ni ser att kakan fått fin gyllenbrun färg!
I den här kakan hitta jag på lite själv också. Lade till själv att vända äpplena i socker och kanel till exempel, och kardemumma kom jag på att kunna bli gott i när jag stod och nöp ihop degen! Det är sådär det ska vara, att man hittar på lite själv vartefter och lägger till eget :) Det är då det brukar bli som bäst!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar